Familieopstellingen

Wat is een Familieopstelling?

Een Familieopstelling is een krachtige methode binnen de systeemopstellingen. Iedereen maakt deel uit van verschillende systemen, zoals een gezin, werk, vriendengroepen, sportverenigingen en zelfs ons eigen lichaam is een systeem op zich. Binnen deze systemen spelen dynamieken die vaak onzichtbaar en onbewust aanwezig zijn, maar die we wel kunnen voelen.

Tijdens een familieopstelling maken we deze onzichtbare dynamieken zichtbaar. Dit helpt om meer bewustzijn te krijgen over de onderliggende gevoelens en patronen. Hierdoor kunnen blokkades worden vrijgemaakt, kan heling plaatsvinden en kan de levensenergie weer vrijer stromen. Het resultaat is dat beperkende overtuigingen kunnen verzachten of verdwijnen, en dat vastzittende patronen in beweging komen. Ook conflicten, zoals herhaaldelijke problemen met hiërarchie, kunnen veranderen.

Individuele opstellingen met vloerankers

In mijn coaching sessies werk ik met individuele opstellingen, vaak met behulp van vloerankers. Deze methode past goed bij mijn passie voor het voelen. Door de informatie lichamelijk te ervaren, resoneert deze op meerdere niveaus en wordt het makkelijker om voorbij het rationele denken te gaan.

Hoe werkt een opstelling?

Er is geen vast format voor een opstelling; elke sessie ontvouwt zich op unieke wijze. Samen bepalen we de hulpvraag waarmee we starten, en laten vervolgens de magie gebeuren.

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem dan gerust contact met mij op.